1. "Contagion"

Steven Sodeberghi 2011. aasta film "Contagion" näitas sarnast viiruspuhangut, mille käes kogu maailm hetkel vaevleb. Miljonid surid sarnaste sümptomite tagajärjel, mis koroonaviirusele omased on. Ka seal arvati, et viirus on päris Hiinast.

2. "Simpsonid"

"Simpsonid" on tulevikku ette ennustanud mitmeid kordi. 1993. aasta episoodis murdis inimesi maha gripp, mis oli pärit Jaapanist.

3. "My Secret, Terrius"

Lõuna-Korea draamasari pealkirjaga "My Secret, Terrius" ennustas pandeemiat ette 2018. aastal. Esimeses hooajas räägib arst koroonaviirusest: "Koroonaviirus ründab hingamisteid."

4. "Young Sheldon" ja "The Big Bang Theory"

Ühes "The Big Bang Theory" episoodis on Sheldon paranoiline ja kardab surmavat haigust. Ta lõpetab haiglas ja on 2 nädalat karantiinis. Sarja eelloos "Young Sheldon" vabandab Sheldon end tunnist ja toob põhjenduseks, et ta ei soovi surra. Hiljem vaatab ta televiisorist uudiseid, kannab maski ning uudistelugeja räägib väga nakkavast viirusest, mis on pärit Hiinast ja ohtlik eriti vanainimestele ja lastele.


5. "Brooklyn 99"

Mäletate, kui poelettidelt kadus tualettpaber? "Brooklyn 99" sarjas on tegelaskuju, kellel on tätoveering "Buy toilet paper" (osta vetsupaberit - eesti k.)

6. "Carriers"

2009. aasta filmis "Carriers" asuvad Brian (Chris Pine) ja tema vend ning sõbrad missioonile, et peatada viirus, mis ähvardab terve inimkonna maamunalt pühkida.

Jaga
Kommentaarid