19. - 26.novembrini Industry@Tallinn & Baltic Eventi raames toimuv Black Nights Discovery Campus tutvustab filmitööstuse professionaalidele uusi talente mitmetelt aladelt. Sündmustel saab osaleda kas kohapeal Nordic Hotel Forumis või üle veebi industry.poff.ee veebilehel. Edaspidi lisanduvad progammi tunnustatud mentorite veebikursused.

Black Nights Discovery Campuse juhi Triin Trambergi sõnul on programmi eesmärk anda filmimaailma professionaalidele ja filmimaailmast huvitatutel võimalus töötubade, meistriklasside ja teiste sündmuste kaudu saada uusi teadmisi, avastada tulevikutegijaid ja ka ise end, seda nii Tallinnas kui ka üle veebi. Programmi siht on viia omavahel kokku stsenaristid produtsentide ja režissööridega, tutvustada filmikunstnikele uusi näitlejaid, kes nö annavad elu filmitegelastele, ning julgustada noori filmikriitikuid. “Nädala jooksul toob programm Tallinnasse kokku mitmeid valdkonna tunnustatud professionaalne, kelle loengutest ja meistriklassidest võiks inspiratsiooni, teadmisi ja uusi kontakte saada ka Eesti filmitegijaid,” lisab ta.

Black Nights Discovery Campus koosneb viiest alaprogrammist. Filmimuusikale keskenduv Music Meets Film toimub sel aastal juba 10. korda ning kannab alapealkirja “Musical Perspective of Meaning and Symbolism in Film”. Teiste seas jagavad kolm päeva vältaval sündmusel oma kogemusi kahekordne BAFTA-võitja režissöör ja produtsent Mike Newell, filmioperaator Alari Kivilo, dokumentalist Andrey A. Tarkovsky, režisöör Nina Degraeve jpt. Lisaks annab Music Meets Film esmakordselt välja eriauhinna noorele andekale heliloojale, konkursi saab osaleda kuni 19. novembrini.

Tuleviku kinotähtedele pühendatud Black Nights Stars viib nelja päeva jooksul kokku Läänemere riikidest pärit andekat noored näitlejad filmitööstuse tipptegijate, casting directorite ja rahvusvaheliste talendiagentuuride esindajatega. Lisaks saavad näitlejad osaleda töötubades ning omandada rahvusvaheliseks karjääriks vajalikke teadmisi ja oskusi. Programmis osaleb sel aastal kaheksa Läänemere riikidest pärit andekat noort näitlejat, sh Doris Tislar ja Miika Pihlak Eestist. Meistriklassi kursus filmikunstnikele, Black Room, keskendub sel aastal stsenaariumiga töötamisele, selle tõlgendamisele ja mõistmisele, ning tutvustab nelja andekat filmikunstikku, kelle tegemistel tasub silma peal hoida. Oma kogemusi ja head nõu jagavad osalejatele mentorid Sabine Hviid (“Järgmine ring”) Taanist ja Christian Olander (“Tom of Finland”) Rootsist. Mõlemad mentorid korraldavad ka avaliku loengu, kus saavad osaleda kõik akrediteeritud Industry@Tallinn & Baltic Event külalised.

Black Nights Discovery Campuse värskeim programm on Baltikumi ja Põhjamaade venekeelt kõnelevatele noortele filmikriitikutele suunatud intensiivkursis Young Critics. Programmi raames annavad loenguid mitmed valdkonna professionaalid, sh Paola Casella (Venice Film Festival’s International Critics’ Week), Victoria Belopolsky and Vsevolod Korhunov (Moskva Filmikool). Kursuse lõpus tunnustab Venice International Film Critics' Week parimat osalejat.

Black Nights Discovery Campuse programmi kuulub noortele stsenaristidele, režissööridele ja produtsentidele suunatud Future to Film. Selle esimese osa, Script Pool projekti konkursi raames saavad rahvusvaheliste filmiprojektide meeskonnad nõuandeid ja tagasisidet tunnsutatud mentoritelt, et suurendada filmiprojekti tootmis- ja leviedu. Discovery Showcase tutvustab kuut European Discovery 2021 – Prix FIPRESCI tiitlile nomineeritud debüütfilme, mis linastuvad PÖFFI programmis ning kus saab kohtuda ka režissööridega. Programmi kõrghetkeks on kohtumine Islandi režissööri ja produtsendi Baltasar Kormákuriga, kes jagab oma teekonda Islandi filmimaailmast Hollywoodi.

Koostöös Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor ja Ülemiste City’ga toimub 25. novembril filmiprodutsent ja meediaettevõtja Patrick Fischeri meistriklass filmi- ja investeerimishuvilistele. Meistriklassi hommikune sessioon keskendub filmimaailmale laiemalt ning puudutab nii filmi tootmise protsessi ja väärtusahelat, filmitööstusega seotud ettevõtete ökosüsteemi, investeeringuid ning müügi ja levitamisega seonduvaid tulusid. Meistriklassi teine osa keskendub aga filmitööstusesse investeerimisele.