Ametlik põhjendus seisneb "Star Warsi" 9. osa puudutavate nägemuste konfliktis: Trevorrow ja Lucasfilmi visioonid nähtavasti ei kattunud.

Trevorrow lahkumine tuli teatavaks muidugi ajal, mil tema juunis ilmunud film "The Book of Henry" tehti kriitikute, publiku ja kinokassa suhtes täiesti maatasa. Kohe pärast filmi linastumist tekkis küsimus, et kas Trevorrow on tõesti see mees, kes toob meieni järgmise "Star Warsi" filmi? Ametlikult pole teenetest loobumine ja "The Book of Henry" totaalne läbikukkumine omavahel seotud, aga loogilisel tasandil on just sinna koer maetud.

Kes hakkab siis 9. osa lavastama? Kindel valik oleks "Viimased jedid" režissöör Rian Johnson (ka "Brick", "Brothers Bloom", "Looper"), kes andis Twitteris teada, et oleks kohe valmis järgmise osa kallale asuma, kui Lucasfilm tema poole pöördub.

"Star Warsi" uus järgede triloogia sai alguse seeria 7. osaga 2015. aastal, mil linastus frantsiiside elustamise poolest tuntud J. J. Abramsi "Star Wars: Jõud tärkab".

Saavutades üle kogu maailma rekordilise edu, jätkus saaga mitte 8. osaga, vaid hoopis 2016. aastal linastunud kõige esimese "Star Warsi" filmi eelloga "Rogue One: Tähesõdade lugu", mis kuulub nö. antoloogiafilmide hulka, kuhu lisanduvad veel Han Solo, Boba Fetti ja Obi-Wan Kenobi filmid ning kuulujutud käivad ka Yoda ja Jabba the Hutti filmide kohta.

Pärast 15. detsembril linastuvat 8. osa "Viimased jedid" valmib 2018. aasta 25. maiks "Han Solo" film, mis oli ka esimene märk Lucasfilmis toimuvatest meelemuutustest, kui režissöörid vahetati keset võtteid alati turvalise Ron Howardi vastu välja.

2019. aastal peaks siis linastuma juba 9. osa ja nii saabki uus "Star Warsi" triloogia läbi, kuigi see pole kindlasti lõpp, sest praeguse seisuga on 2015. aastast saadik linastunud iga aasta üks "Star Warsi" film, mis on toonud kinokassas tagasi miljardeid dollareid.