Phoenix ei asenda siiski Jared Letot Jokkeri rollis, sest see Todd Phillipsi (“Pohmaka” triloogia, “Sõjakoerad) lavastatud film on eraldiseisev sellest universumist, kuhu kuuluvad “Terasmees”, ”Batman vs Superman: Õigluse koidik”, ”Wonder Woman”, viimati linastunud ”Õigluse liiga” ja veel valmimisjärgus olevad “Aquaman” jpt.

Jared Leto Jokker naaseb plaanide kohaselt nii “Suitsiidisalga” järjeloos kui ka Jokkeri ja Harley Quinni eraldi filmis.

Algselt räägiti Jokkeri rolli osas läbi Leonardo DiCaprioga, aga paistab, et see plaan kukkus läbi, sest Joaquin Phoenix on nõus asuma rolli, mida kehastas Heath Ledger niivõrd hästi, et teenis isegi Oscari.

Läbirääkimised veel käivad, kuigi Phoenix olevat Phillipsi jaoks see näitleja, keda mees tahaks oma filmis näha ning Phoenix olevat rolli jaoks juba oma nõusoleku ka andnud.

Olukorra muudab huvitavaks veel see, et kunagi oli aeg (ehk 1999. aastal), mil Darren Aronofsky ("ema!") arendas oma versiooni Batmani filmist ja seal pidi näiteks nimirolli asuma justnimelt Phoenix. Talle on ka varem pakutud rolle superkangelasefilmides, aga on neist alati ära öelnud. Ta oleks võinud olla näiteks peategelane filmis "Doktor Strange" või Lex Luthor "Õigluse koidikus".

Joaquin Phoenix on end korduvalt tõestanud kui suurepärane karakternäitleja ja seda eriti viimasel ajal tänu Paul Thomas Andersoni filmidele "The Master" ja "Inherent Vice".

Tema oskusi arvestades sobiks ta Jokkeri rolli hästi, aga DC filmide probleemid ei seisne režissöörides ega näitlejates, vaid stuudio usaldamatuses ja sellest tulenevas sekkumises, mis on alati viinud päris korralike katastroofideni nagu juba mainitud "Suitsiidisalk" ja "Õigluse liiga". Martin Scorsese nimi on praegu see, mis sisendab lootust, et sellest filmist võib asja saada, aga tema osaluse üle veel läbirääkimised käivad.

Allikas: Variety