1. "Once Upon a Time in Hollywood" - 26. juuli

Quentin Tarantino uus film on alati omaette sündmus, aga tema üheksas film "Once Upon a Time in Hollywood" on midagi täiesti teistsugust.

Filmis teevad kaasa terve posu Hollywoodi suurimaid staare nagu näiteks Margot Robbie, Kurt Russell, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, James Marsden, Scoot McNairy, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis, Luke Perry, Bruce Dern ja Michael Madsen ning see krimifilm leiab aset 1969. aasta Los Angeleses ehk ajal mil toimusid kurikuulsad Charles Mansoni mõrvad.

2. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" võib kujuneda legendaarse režissööri kõige kallimaks filmiks, sest Netflix mitte ainult ei maksnud filmi õiguste eest 105 miljonit dollarit, vaid toetas ka 125 miljoni dollari suuruse eelarvega, kuid see on nüüd tõusnud juba üle 140 miljoni. Scorsese seni kõige kallima filmi "Hugo Cabret' leiutis" ("Hugo", 2011) eelarve jäi 170 miljoni juurde.

"The Irishman" on juba pikalt olnud Scorsese üks räägitumaid filme ja üheks põhjuseks on kindlasti näitlejad, kelle hulgas pole mitte ainult Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, vaid ka juba ammu näitlemisega lõpparve teinud Joe Pesci.

Linastuskohaks on Netflix, kuid kindlasti linastub film ka kinodes täpselt sellel ajal, et see mahuks kenasti sisse ka Oscarite hooaega.

3. "John Wick 3: Parabellum" - 17. mai

"John Wick 3" toob tagasi ka muidugi Keanu Reevesi, aga ka režissöör Chad Stahelski, kes tõi meieni ka kaks eelmist osa. Seekord võitleb John terve maailma vastu.

Kaasa teevad veel Halle Berry Ian McShane, Anjelica Huston ja Laurence Fishburne.

4. "See 2" ("It: Chapter Two") - 6. september

Stephen Kingi maailmakuulsal romaanil põhinenud film "See" kurjast deemonlikust klounist, kes väikses linnas lapsi kütib, osutus 2017. aasta üheks parimaks filmiks.

Esimese osa lavastanud Andy Muschietti toob meieni ka teise osa, mis leiab aset 27 aastat hiljem, mistõttu kehstavad Luuserite klubi liikmeid nüüd hoopis James McAvoy, Jay Ryan, Jessica Chastain, Bill Hader, Isaiah Mustafa, James Ransone ja Andy Bean.

5. "Parasite"

Suurepärase Lõuna-Korea režissööri Bong Joon-Ho ("Memories of Murder", "The Host", "Mother", "Snowpiercer", "Okja") uut filmi kirjeldatakse kui peredraamat, aga tema stiili tundes võib juba praegu öelda, et see saab olema vapustav elamus.

Filmi peaosas on ka armastatud Lõuna-Korea superstaar Song Kang-Ho, kes osales ka Bongi filmides "Snowpiercer", "The Host” ja “Memories of Murder". Kaasa teevad veel Lee Sun-Kyun, Cho Yeo-Jeong, Choi Woo-Shik ja Park So-Dam.

6. "Muul" ("The Mule") - 11. jaanuar

Pärast piinlikku "Kell 15.17 Pariisi" ("The 15:17 to Paris") on Clint Eastwood end lunastamas tema viimaste aastate kiidetuima filmiga "Muul" ("The Mule"), kus ta on ise peaosas ja istub samal ajal ka lavastajatoolis.

7. "Midsommar" - 9. august

2018. aasta ühe parima filmi "Pärilik" ("Hereditary") lavastanud Ari Asterii järgmine teos on õudusfilm "Midsommar", kus löövad kaasa Florence Pugh, Jack Reynor ja Will Poulter.

Film leiab aset Rootsis ning seda nimetakse Skandinaavia folgihorroriks.

8. "Ad Astra" - 24. mai

James Gray ("The Lost City of Z") eepiline ulmethriller, kus löövad kaasa Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Donald Sutherland ja Jamie Kennedy.

9. "Kapten Marvel" ("Captain Marvel") - 8. märts

Marveli filmiuniversumi viimane sünnilugu oli selle aasta alguses linastunud "Must panter". Vahepeal linastunud "Tasujad: Igaviku sõda" ja "Sipelgamees ja Vapsik" olid aga hoopis teist masti filmid - mõlemad on järjed, aga "Igaviku sõda" tappis sõna otseses mõttes pool tegelaskonnast maha. Märtsis linastuv "Kapten Marvel" on aga sünnilugu, kuid seekord on luubi all Carol Danversi (Brie Larson) kangelasteod.

"Kapten Marvel" linastub väga sobival ajal. Nimelt vihjati "Igaviku sõja" lõpus väga otseselt Danversile, sest just tema on see, kes 2019. aastal linastuvas "Tasujate" neljandas filmis ülejäänutele appi tuleb. Enne on aga vaja Danversi tausta ja karkaterit tutvustavat filmi.

Draama "Room" eest naispeaosatäitja Oscari napsanud Brie Larson on Carol Danvers 90ndatel aset leidvas filmis, mis käitub ka eelnevate MCU filmide eelloona, kus löövad kaasa ka juba tuttavad näod Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Lee Pace, Clark Gregg ning ka uued, kelleks on Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, Mckenna Grace ja Jude Law.

Režissöörid on väiksemate filmide poolest tuntud duo Anna Boden ja Ryan Fleck ("Mississippi Grind", "It's Kind of a Funny Story").

Sünopsis: Kui meie kodu satub kahe rassi omavahelise sõja keskele, saab Carol Danversit universumi kõige võimsam kangelane.

10. "Lõvikuningas" ("The Lion King") - 19. juuli

1994. aastal valminud “Lõvikuningas” on saamas uue kuue. Simba ja tema kirevad sõbrad äratab taas ellu Jon Favreau, kes lavastas ka “Džungliraamatu” uusversiooni ja muidugi pani hittfilmiga "Raudmees" aluse Marveli filmide universumile.

Filmis annavad tegelastele hääled Donald Glover, Beyoncé, James Earl Jones (sama roll, mis animatsioonis), Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Seth Rogen, John Kani, John Oliver ja Alfre Woodard.

Tegu pole animatsiooniga, vaid arvutiga loodud mängufilm nii nagu seda oli "Džungliraamat", mis võitis ka parimate visuaalefektide eest Oscari. "Lõvikuningas" hakkab olema eepiline muusikaline draama, mille juures kasutatakse "Džungliraamatu" digitaalse keskonna loomiseks üles ehitamiseks mõeldud tehnoloogiat, mis annab filmile fotorealistliku pildi.

Siinkohal tasub märkida, et nii esialgse filmi kui ka uue muusika eest vastutab ei keegi muu kui legendaarne Hans Zimmer.

"Lõvikuningas" on üks väike osa Disney plaanist tuua uusversioonidena kinodesse tagasi klassikalised animatsioonid.

11. "Honey Boy" - 25. jaanuar

Alati pahandustesse sattuva Shia LaBeoufi stsenaariumil põhinev film on pooleldi autobiograafiline lugu tema enda elust ning filmis kehastab LaBeouf omaenda isa.

12. "Star Wars: IX episood" - 20. detsember

"Star Wars: Viimased jedid" võeti väga kummaliselt vastu. Ühed hindasid muutuseid, teised nimetasid seda viletsaks "Star Warsi" filmiks ja kolmandad väitsid, et Disney sülitas fännidele näkku.

Eks saame näha, mida toob endaga kaasa kolmanda triloogia viimane osa.

13. "Dumbo" - 29. märts

1941. aastal valminud Disney täispikk joonisfilm “Dumbo” saab uue hingamise Tim Burtoni ("Edward Käärkäsi", "Alice Imedemaal", "Batman", "Batmani tagasitulek", "Ed Wood") käe läbi.

Film kõneleb küll noorest elevandist, keda tema suurte kõrvade pärast narritakse, ent Burton on lubanud ehtsaid elevante mitte ekraanile tuua.

Joonisfilmi mängufilmi versioonis löövad kaasa Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito ja Alan Arkin.

14. "Radegund"

Terrence Malick ei ole lihtne režissöör. Tema karjääri esimesed filmid "Badlands" (1973) ja "Days of Heaven" (1978) viisid ta koheselt Hollywoodi režissööride kullavaramu hulka, kuid ta pole kunagi olnud Hollywoodi tüüpi lavastaja.

Tema teise ja kolmanda filmi ("The Thin Red Line") vahel oli näiteks 20 aastat. Teda on mõjutanud saksa filosoofi Martin Heideggeri tööd ning see on omakorda tekitanud tema ümber lausa legendaarse pildi mehest, kes ei allu reeglitele.

Malick on näitlejate seas kurikuulus, sest lõikab oma filmidest välja isegi kõige kuulsamaid näitlejaid ning võtete käigus ei saa näitlejad tihtipeale isegi stsenaariumit, sest režissöör soovib näha neid improviseerimas.

Pärast 2011. aasta filmi "Elupuu" ("The Tree of Life") on Malick muutunud väga viljakaks. Viimase viie aasta jooksul on tal valminud neli filmi ning viies film, ajalooline draama "Radegund", peaks ilmuma käesoleval aastal.

15. "Tasujad: Lõppmäng" ("Avengers: Endgame") - 26. aprill

"Tasujad: Lõppmäng" ("Avengers: Endgame") on otsene möödunud aasta aprillis linastunud väga emotsionaalse lõpuga hittfilmile "Tasujad: Igaviku sõda" ("Avengers: Infinity War"). Sama laastava emotsionaalse noodiga jätkab ka "Tasujate" neljas osa, sest 50% sellest koomiksiuniversumist kadus tänu titaan Thanose õnnestunud plaanile ning nagu esimesest treilerist näha, siis on lein veel väga värske.

Marveli filmidele omaselt pole kõik kunagi ainult kurb ja sünge, sest alati on mingi võimalus komöödiat teha. Seda tõestab ka antud treiler.

16. "Triple Frontier" - 15. märts

J. C. Chandori ("Margin Call", "All Is Lost", "A Most Violent Year") Netflixi krimifilmis löövad kaasa Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund ja Pedro Pascal.

17. "Meie" ("Us") - 22. märts

Režissöör ja stsenaristi Jordan Peele'i debüütmängufilm "Kao ära" ("Get Out") oli nii šokeerivalt hea, et kandideeris neljale Oscarile ja võitis ühe originaalstsenaariumi eest. Nüüd on "Mad TV" ja "Key & Peele" näitleja tagasi juba uue filmiga, et meid jälle korralikult ehmatada. Seekord siis õuduspõnevikuga "Meie" ("Us"), milles asuvad teisikud perekonda terroriseerima.

Filmis teevad kaasa Lupita Nyong'o ("Must panter", "12 aastat orjana"), Winston Duke ("Must panter"), Elisabeth Moss ("Handmaiden's Tale", "Ruut"), Tim Heidecker ("Tim & Eric"), Yahya Abdul-Mateen II ("Aquaman"), Anna Diop ("Message from the King") ja Jack Nicholsoni pojapoeg Duke Nicholson.

18. "Jojo Rabbit"

Taika Waititi ("What We Do in the Shadows", "Hunt for the Wilderpeople", "Thor: Ragnarok") sünges komöödias teevad kaasa Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson, Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson ja Thomasin McKenzie.

19. "Godzilla II: King of the Monsters" - 31. mai

31. mail linastuv "Godzilla: King of the Monsters" on antud frantsiisi, mis koosneb nii Jaapani kui ka USA filmidest, 35. film. See on ühtlasi ka 2014. aasta "Godzilla" järjelugu ning kuulub samasse universumisse, kuhu astus eelmisel aasta ka King Kong filmiga "Kong: Pealuu" saar. Ka kolmas osa on töös ja see kannab väga selge sõnumiga pealkirja "Godzilla vs. Kong".

Legendary Picturesi ja Warner Brosi "MonsterVerse" saigi alguse Gareth Edwardsi ("Monsters", "Rogue One: A Star Wars Story") lavastatud 2014. aasta "Godzilla" filmiga, mis oli efektide mõistes suurepärane, aga loo ja tegelaste osas mitte nii väga ning vahest kõige suurem pettumus oli see, et nimikangelast sai üllatavalt vähe näha. See viga parandatakse järjes, kus Godzilla asub võitlusse frantsiisi legendaarsete koletistega.

"Godzilla: King of the Monsters" on mitmes mõttes eelmisele sarnane film. Ka seda lavastab karjääri alguses pigem väiksemate filmide poolest tuntud režissöör, kelleks on teise osa puhul Michael Dougherty ("Trick 'r Treat", "Krampus").

Kaasa teevad Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, O'Shea Jackson Jr., Ken Watanabe ja Zhang Ziyi.

20. "Jokker" ("Joker") - 4. oktoober

Jokkerit ei jäeta rahule - "Suitsiidisalga" versioon Jared Letoga oleks olnud hea, kui film oleks olnud vähegi vaadatav, aga nüüd on Batmani suurimast vastast kehastamas juba järgmine näitleja ja selleks on ei keegi muu kui kolmele Oscarile kandideerinud ja ka Cannes'i filmifestivalil parima näitleja auhinna pälvinud Joaquin Phoenix.

Phoenix ei asenda siiski Jared Letot Jokkeri rollis, sest see Todd Phillipsi (“Pohmaka” triloogia, “Sõjakoerad") lavastatud film on eraldiseisev sellest universumist, kuhu kuuluvad “Terasmees”, ”Batman vs Superman: Õigluse koidik”, ”Wonder Woman”, ”Õigluse liiga” ja "Aquaman".

21. "Lelulugu 4" ("Toy Story 4") - 21. juuni

Disney ja Pixari fenomenaalne seeria saab uue osa ja kuigi enam pole filmi režissöör esimest kaks osa lavastanud John Lasseter ega suurepärase kolmanda osa meieni toonud Lee Unkrich, siis tõenäoliselt ei pea kartma, et neljas osa seepärast halvem oleks.

22. "Knives Out" - 27. november

"Star Wars: Viimased Jedid" režissööri Rian Johnsoni uues krimifilmis löövad kaasa Daniel Craig, Chris Evans, Lakeith Stanfield, Michael Shannon, Ana de Armas, Don Johnson, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Christopher Plummer.

23. "The Lighthouse"

Robert Eggersi õudusfilm "The Witch" oli ootamatult võimas elamus, mistõttu võib sama oodata ka tema järgmisest õudusfilmist, mille peaosades on Willem Dafoe ja Robert Pattinson.

24. "Klaas" ("Glass") - 18. jaanuar

M. Night Shyamalani 2016. aasta aasta õudushitt "Lõhestunud" ("Split") polnud tavaline õudusfilm, sest filmi väga üllatavas lõpus selgus, et tegu on Shyamalani parimate filmide hulka kuuluva "Purunematu" ("Unbreakable", 2000) järjega. Kõigele lisaks selgus hiljem, et kavas on ka kolmas osa "Klaas" ("Glass"), mis toob tagasi Bruce Willise ja Samuel L. Jacksoni tegelaskujud.

"Lõhestunud" polnud otseselt järg, vaid pigem samasse universumisse kuuluv osa, mis tutvustas antagonisti The Horde, kelle vastu hakkab võitlema "Purunematust" tuntud turvamees/superkangelane David Dunn (Bruce Willis). "Klaasis" lööb kaasa ka esimeses filmis unustamatu kurja geeniuse rolli teinud Samuel L. Jackson.

M. Night Shyamalan alustas ühise filmiuniversumi loomisega, enne kui see oli populaarne ning "Klaas" on kolmas osa seerias, mis ei põhine ühelgi koomiksil, aga on ometi omamoodi superkangelasefilm.

25. "Alita: Sõjaingel" ("Alita: Battle Angel") - 15. veebruar

Praegu nelja "Avatari" filmiga hõivatud James Cameron on juba aastaid üritanud Jaapani mangaseeriast "Battle Angel Alita" teha esimest täispikka mängufilmi, kuid projekt võttis nii kaua aega, et "TerminaatorI" ja "Titanicu" režissöör andis lavastajatooli üle hoopis legendaarsele Robert Rodriguezile, kes tõi meieni näiteks "Sin City", "Machete", "From Dusk till Dawni" ja "Desperado".

Algselt tundis "Battle Angel Alita" vastu huvi ei keegi muu kui Guillermo del Toro, kuid siis sai õigused endale James Cameron, kes soovis ka lavastajatooli istuda, aga siis mõtles ta ümber ja asus hoopis "Avatare" tegema, mistõttu usaldas režissööriameti Robert Rodriguezile.

James Cameron on ka filmi produtsent ja üks stsenaristidest. Plaanis on ühe filmiga ekraniseerida neli esimest mangaraamatut ning Cameron on väitnud, et soovib kindlasti kaasata ka loos tähtsal kohal olevat motorball nimelist sporti.

"Alita: sõjaingel" ("Alita: Battle Angel") põhineb 1990. aastal alguses saanud Yukito Kishiro mangaseerial, mis räägib postapokalüptilises tulevikus elavast küborgist Alita, kes leitakse prügihunnikust ja kellel puuduvad igasugused mälestused sellest, kes ta enne oli. Ta mäletab ainult ühte asja ja selleks on küborgide võitluskunst Panzer Kunst, mida tal läheb hädasti tarvis pearahakütina töötades. Lugu ongi Alita eneseleidmisest ja minevikusaladuste avastamisest.

Filmi taga seisab 20th Century Fox ja James Cameroni loodud Lightstorm Entertainment, mis tõi meieni ka esimese "Avatari" ning selle revolutsioonilise motion capture ja 3D tehnoloogia.

26. "LEGO film 2" ("The Lego Movie 2: The Second Part") - 8. veebruar

Esimese "LEGO filmi" režissöörid Phil Lord ja Christopher Miller enam järje jaoks ei naase, kuid "LEGO film 2" tundub vähemalt värske treileri põhjal isegi lõbusam kui esimene osa.

"LEGO film 2" lavastajad on seekord Mike Mitchell ja Trisha Gum ning neile olid stsenaristide ja produtsentidena abiks ka Lord ja Miller.

Tegelastele annavad hääled Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Nick Offerman, Alison Brie ja Stephanie Beatriz, kuigi meie kinodes kuuleme enamjaolt siiski kohalike häälnäitlejate tööd.

"LEGO film 2" on Warner Bros. Picturesi "LEGO" animatsioonide neljas film "LEGO filmi", "Lego Batman Filmi" ja "Lego Ninjago filmi" järel.

27. "Shazam!" - 5. aprill

Selles DC superkangelasefilmis kehastab peaosalist William "Billy" Batson / Shazami korraga nii Asher Angel kui ka Zachary Levi. Lugu räägib poisist, kes saab iidselt võlurilt võimed muutuda vajadusel täiskasvanud kangelaseks, kellel on imetabased võimed.

28. "Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") - 5. aprill

Ühe kõige viljakama kirjaniku Stephen Kingi lugudest on viimastel aastatel hakatud eriti palju filme tegema. Üheks neist on ka sihilikult valesti kirjutatud pealkirjaga 1983. aasta romaan "Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary"), millest on valmimas tänapäevane nägemus. Lugu on tegelikult väga lihtne - kui pere pisipoiss sureb traagilises autoõnnetuses, viib pereisa tema keha iidsesse matmispaika, mis toob lapse küll tagasi, aga see pole enam tema.

"Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") ilmus raamatu kujul 1983. aastal ning film valmis kõigest kuus aastat hiljem 1989. aastal. Mary Lamberti lavastatud ekraniseering oli hirmus omal ajal ja on seda ka praegu.

See on üks neist Kingil põhinevatest paljudest õudusfilmidest, mida võib nimetada õnnestunuks, sest me kõik teame, et kõige paremad Kingil põhinevad filmid on siiski need, mis ei kuulu horrori alla ("Green Mile", "Shawshank Redemption", "Stand by Me", "Apt Pupil"), kuigi "Carrie", "The Shining", "The Dead Zone", "Misery", "Secret Window", "1408", "The Mist", "It", "Gerald's Game" ja "1922" on siiski väga head filmid.

1989. aasta "Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") oli edukas nii rahalises kui kriitilises mõistes, mis muidugi tõi kaasa ka järje "Pet Sematary Two" (1992), mille lavastas esimese osa eest vastutanud Mary Lambert. Film oli aga kohutav rämps, kuigi selle peaosas oli aasta varem James Cameroni filmis "Terminator 2: Judgment Day" suurepärase rolli teinud Edward Furlong.

Seejärel jäeti raamat päris pikaks ajaks rahule, kuid möödunud aastal linastunud klounihorrori "It" üüratu edu järel pandi uusversiooni masinavärk uuesti tööle ning nüüd on tulemus käes. Filmi peaosades on Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow. Seda lavastavad Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer, kes tegid koos Wes Craveni "Screami" filmidel põhinenud teleseriaali ning olid ka 2014. aasta õudusfilmi "Starry Eyes" režissöörideks ja kuna viimane oli täitsa viisakas ponnistus, siis on lootust, et seda on ka "Lemmikloomasurnuaid".

29. "Hellboy" - 12. aprill

Mike Mignola.loodud Hellboy tegelaskuju on koomiksites kurjusega võidelnud juba 25 aastat. Selle aja jooksul on tema põhjal valminud kaks suurepärast Guillermo del Toro filmi, aga ka mitmed animatsioonid. Nüüd on järjekord uue filmi käes, aga seekord on tegu ka uusversiooniga või siis pigem uue nägemusega.

Aprillis linastuv "Hellboy" pole mitte kuidagi seotud Guillermo del Toro kahe suurepärase "Hellboy" filmiga ("Hellboy" ja "Hellboy II: The Golden Army"), sest Columbia Pictures andis õigused järgmistele üle. Del Toro üritas aastaid kolmandat osa maast lahti saada, aga Columbia polnud asjast huvitatud, sest eelarve oli liiga suur filmi jaoks, mille eelmine osa polnud just kõige kassaedukam.

Režissöör Guillermo del Toro (kelle "Vee puudutus" võitis sel aastal neli Oscarit) 2004. aasta "Hellboy" oli küllaltki edukas, et sellele ilmuks tema poolt neli aastat hiljem ka järg "Hellboy II: The Golden Army". Del Toro soovis teha ka kolmanda osa, sest teise osa lõpus jäi lugu pooleli, aga kuna tema idee kohaselt pidi film olema oluliselt suurema eelarvega kui eelmine, siis ei õnnestunudki tal filmi maast lahti saada. Nüüd on selge, et uus "Hellboy" film tuleb, aga seda teeb uus režissöör ("Troonide mängu" episoodide lavastaja Neil Marshall), peaosa kehastab uus näitleja (Netflixi "Stranger Thingsi" David Harbour) ning Del Toro pole asjaga mitte kuidagi seotud.

Uues "Hellboys" teevad kaasa veel Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim ja Sophie Okonedo.

30. "X-Mehed: Tume Fööniks" ("X-Men: Dark Phoenix") - 7. juuni

Järgmine X-Meeste saaga põhiseeria film peale "X-Mehed: Apokalüpsist" keskendub Dark Phoenixi koomiksiseeriale, mida on õrritatud seerias juba mitu korda.

Seekord on tähelepanu all just Sophie Turneri kehastatud Jean Grey. Osades on taaskord Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, Alexandra Shipp, Tye Sheridan ja Kodi Smit-McPhee ning režissöör on "X-Meeste" filmiseeria produtsent ja stsenarist Simon Kinberg.

31. "Spider-Man: Far From Home" - 5. juuli

Sony andis Ämblikmehe tegelaskuju põhjal loodavad filmid Disneyle õigusega üle, sest pärast kahte ebaõnnestunud katset ("Imeline Ämblikmees", 2012; "Imeline Ämblikmees, 2014) mõistis stuudio, et nad ikka ei oska neile kuuluvate Marveli karakteritega midagi peale hakata. Disney omandusse kuuluv Marvel tegi möödunud aastal "Ämblikmees: Kojutuleku" ja see võeti suure kiidukoori saatel vastu.

See polnud mitte mingist otsast ideaalne film, kuid oli see, mida karakter vajas, et seeriat jätkata. Nüüd on tulemas juba järjeosa "Spider-Man: Far From Home".

32. "Mehed mustas: globaalne oht" ("Men in Black International") - 14. juuni

Koomiksil põhineva filmiseeria esimene osa "Mehed mustas" linastus 1997. aastal ning sellest sai tänu Tommy Lee Jonesi ja Will Smithi ekraanikeemiale ja Barry Sonnenfeldi vaimustavale režiile kohe ka ülemaailme hitt. Filmile järgnes 2002. ja 2012. aastal ka järjed. Mõlemas olid taaskord peaosades Smith ja Jones ning režissööriks oli Sonnenfeld. Seejärel tundus, et seeria saigi triloogiana läbi.

"Mehed mustas" kolmas osa teenis kinodest tagasi 624 miljonit dollarit ning juba sellest võis eeldada, et Sony kavatseb tulnukatega tegelevad agendid tagasi tuua.

Seekord pole põhiliseks tegevuskohaks New York, vaid London. Samuti ei naase Tommy Lee Jones ja Will Smith, sest neid asendavad "Thori" ja "Tasujate" filmidega nõutud staariks kujunenud Chris Hemsworth ning filmidega "Creed", "Creed II", "Thor: Ragnarok", Annihilation", "Sorry to Bother You" end korduvalt võimeka näitlejana tõestanud Tessa Thompson.

Ainuke naasev näitleja on hetkel Emma Thompson, kes kolmandas osas kehastas Agent O-d. Kaasa teevad veel Liam Neeson, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani ja Rafe Spall.

Režissöör on seekord "Kiired ja vihased 8" ja "Straight Outta Compton" poolest tuntud F. Gary Gray.

33. "Terminaator 6" - 1. november

Järgmise "Terminaatori" filmi puhul arvestatakse ainult esimest kahte osa ning kõikide teiste puhul käitutakse nii nagu neid poleks olemas.

34. "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" - 2. august

Dwayne Johnsonit ja Jason Stathamit näeme järgmisena augustis linastuvas "Kiirete ja vihaste" seeria esimeses lisaosas "Hobbs vs Shaw".

Filmi toob meieni David Leitch ("John Wick", "Atomic Blonde", "Deadpool 2").