Nicholas Hoult on viimasel ajal üldse väga palju biograafilistele filmidele keskendunud. Ta kehastas Nikola Teslat veel linastumata filmis "The Current War", J. D. Salingeri 2017. aasta draamas "Rebel in the Rye" ja nüüd ka Tolkienit. Juulis näeme Houlti ka "X-Meeste" uues filmis "X-Mehed: Tume Fööniks".

Filmile teeb muusika legendaarne Thomas Newman ("Revolutionary Road", "Road to Perdition", "Skyfall", "Spectre") ning operaator on "Tom of Finlandi" eest vastutanud Lasse Frank Johannessen.

Treiler viitab aga tõsiasjale, et sellest kujuneb üsna valemipõhine biograafiline film, kus kasutatakse fännide jaoks ära mitmeid ikoonilisi stseene nii Tolkieni raamatutest kui ka Peter Jacksoni "Sõrmuste isanda" triloogiast, et saada õige emotsioon kätte.

Filmis löövad kaasa veel Lily Collins, Colm Meaney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney, Craig Roberts, Laura Donnelly, Genevieve O'Reilly, Pam Ferris, Derek Jacobi.

"Tolkien" pole sugugi ainus J. R. R. Tolkieni töödega seotud projekt, sest Amazon on ette valmistamas ka "Sõrmuste isanda" seriaali.

"Tolkien" linastub 6. septembril.