2015. aasta draama "Room" eest Oscari võitnud ja juba kahes suuremas kassahitis ("Kong: Pealuu saar", "Kapten Marvel") osalenud Brie Larson pole kunagi öelnud, et Marveli esimene naissuperkangelasega film pole mõeldud valgetele meestele. See on kontekstist välja rebitud mõte, mis ei vasta mitte kuidagi tõele, aga kuna see teenib praegu filmi vihkajate eesmärki, siis on see lause ka ideaalne punkt, kus alustada "Kapten Marveli" ründamist.

Mida siis Brie Larson ütles? Eelmisel aastal tunnistas Larson Disney kehvalt vastu võetud fantaasiafilmi "A Wrinkle in Time" linastumise aegu, et kuna suur osa filmi negatiivselt kritiseerinud kriitikuid olid valged, siis ütles ta otse välja, et tal pole vaja 40-aastase valge mehe mõtteid "A Wrinkle in Time" kohta, sest see film polnud talle tehtud.

"Ma tahan teada, mida see film tähendab teise nahavärviga naiste ja teismeliste jaoks", ütles Larson 2018. aasta Crystal auhinnagalal.

Sellel samal sündmusel jätkas Larson kõnes välja käidud kommentaaride laiendamist.

"Kas see tähendab, et ma vihkan valgeid mehi? Ei. Ma tahan öelda, et kui sa teed filmi teise nahavärviga naistele, siis on väga väike võimalus, et nemad sinu filmi näevad või kriitiliselt arvustavad."

Larson jätkas teema laiendamist ka "Kapten Marveli" pressituuridel, kus väljendas korduvalt, et soovib filmi pressikajastuses näha väga mitmekülgset seltskonda. Ta seletas, et aasta tagasi hakkas ta tähele panema, et tema pressipäevadel olid kõik osalejad enamjaolt valged mehed ning ka enamus kriitkuid olid valged mehed. See viis ta kokku Dr. Stacy Smithiga, kes oli kokku pannud uurimuse, mis seda ka kinnitas: suurem osa Hollywoodi filmikriitikuid on tõesti valged mehed.

Seepärast otsustas Larson muuta oma filmi pressikajastuse võimalikult mitmekülgseks ning anda võimaluse teise nahavärviga naistele, kellel pole tihtipeale samu võimalusi kui valgetel meeskriitikutel.

Need ongi siis need solvavad kommentaarid, mis panid interneti vihast põlema ning viisid Rotten Tomatoesi ja IMDb valehinnangutega pommitamiseni. Nii et kui märkad, et filmi RT publikuskoor või IMDb hinnang on väga madal, siis pole põhjuseks see, et film oleks nii halb, vaid see on hoopis tuhandete internetitrollide katse filmi maha teha.

Kas Brie Larson ütles siis, et "Kapten Marvel" pole mõeldud valgetele meestele? Ei öelnud.

See kõik pole muutnud tõsiasja, et filmist kujuneb megahitt. 8. märtsil kinodes alustanud "Kapten Marvel" on juba praegu teeninud üle 455 miljoni dollari.

See, et Larson on Marveli esimene naiskangelane, kes sai oma filmi, pole muutnud ka seda, kuidas filmi kriitikute poolt vastu võetakse.

Vahepeal RT keskkonnas 91% juures alustanud film on praeguseks langenud 79% juurde. See on igati normaalne, sest "Kapten Marvel" on keskpärane Marveli film, mis särab suures osas tänu võimsale naissuperkangelasele.