Gunn teeb praegu DC ja Warner Bros. jaoks 2021. aasta augustis linastuvat "Suitsiidisalga" teist osa ning produtseeris vahepeal ka õudusfilmi "Brightburn". "Galaktika valvurid Vol. 3" läheb töösse kohe, kui režissöör on "Suitsiidisalga" järjega lõpetanud.

James Gunn oli ette valmistamas "Galaktika valvurite" kolmandat osa, kui ta eelmise aasta juulis lahti lasti, sest alternatiivparempoolne vandenõuteoreetik Mike Cernovich suunas Twitteri vahendusel tähelepanu üle 10 aasta vanustele säutsudele, milles Gunn tegi nalja pedofiilia ja vägistamise üle.

Gunn alustas oma karjääri filmistuudios Troma, kus kirjutas, produtseeris ja lavastas oma esimesed filmid. 1974. aastast peale on Troma Entertainment keskendunud omatoodetud õudusfilmidele ning muidugi ka paroodiale, farsile, rümbarebule ja rupskiooperitele. Sellest tulenevalt võib ka mõista, et miks tegi Gunn üle 10 aasta tagasi oma Twitteris just selliseid nalju. Gunn vabandas ka 2012. aastal erinevate kohatute naljade eest, kui need taaskord ringlusse läksid.

Need eelmisel aastal avalikkuse ette jõudnud naljad olid paljude jaoks aga nii solvavad, et Marvel otsustas survele alla vanduda ja Gunni oma teed saata. Nii jäi 2020. aastal linastuma pidanud "Galaktika valvurid Vol. 3" režissöörita ning vahepealse aja jooksul ei üritanud Marvel isegi asendajat leida, kuigi levisid kuulujutud, et kolmanda osa lavastajatooli kaalutakse Taika Waititit ("Thor: Ragnarök") ja Adam McKay'd ("The Big Short"), aga Marvel pole seda kunagi ametlikult kinnitanud.

Praegu pole selge, kas "Galaktika valvurid Vol. 3" saab ikka järgmiseks aastaks valmis, aga vähemalt on James Gunn tagasi, mis tähendab, et film on heades kätes.